Sławomir Kwaśniewski Szef Kuchni Restauracji Romantyczna zaprasza na wyjątkowe Kolacje w rytmie Slow Food. Wraz z zaproszonym specjalnie gościem-szefem duet Szefów Kuchni przygotuje dla Państwa wyjątkową kolację pełną smaków, zapachów, pozytywnych emocji i kulinarnych inspiracji.
Autorskie menu Szefów Kuchni, przygotowane głównie z najlepszych lokalnych produktów oraz specjalnie wyselekcjonowane wina, dobrane do smaków potraw przez Sommeliera, zamienią się w opowieść o kunszcie, pasji i miłości do jedzenia. W trakcie wieczoru Szefowie będą przygotowywać dania na żywo i z pewnością zdradzą niejeden sekret swoich przepisów.
CENA PAKIETU OBEJMUJE:
- 2 noclegi w komfortowym pokoju,
- śniadania w formie bufetu,
- kolację degustacyjną z wine pairingiem w Restauracji Romantyczna w sobotę o godzinie 19:00. Na kolację zapraszamy pełnoletnich Gości. Obowiązuje strój smart casual.
- kolację à la carte w Restauracji Oranżeria – trzydaniowa dla osób dorosłych, dwudaniowa dla dzieci do lat 12 z karty dziecięcej (cena nie zawiera napojów),
- możliwość skorzystania z weekendowego planu animacji obejmującego zajęcia sportowe dla dorosłych oraz liczne atrakcje dla dzieci,
- relaks i wypoczynek w Centrum SPA (2 baseny, 5 jacuzzi, zespół saun, siłownia oraz studio cardio),
- miejsce parkingowe.
TERMINY WEEKENDÓW Z SZEFAMI KUCHNI:
- 7–9 czerwca – Tomasz Bonisławski – Jego pasja do gotowania zaczęła się już w dzieciństwie, kiedy chętnie „mieszał” w garnkach razem z mamą, która przekazywała mu tajniki polskiej kuchni domowej. Po ukończeniu edukacji gastronomicznej postanowił być wiernym kuchni polskiej, regionalnej, przywiązując szczególną uwagę do rodzimych świeżych produktów. Cechą charakterystyczną jego kuchni jest świeżość, regionalność, sezonowość. Sięga po sprawdzone lokalne produkty znajdujące się „pod ręką” – pochodzące z okolicznych lasów, jezior, pól i łąk. Lubi pracować z dziczyzną i rybami słodkowodnymi (z jezior), a także wykorzystuje zioła, kwiaty jadalne, które chętnie sam zbiera na łąkach. Bliski kontakt z naturą zawsze dostarcza mu wielu pomysłów kulinarnych.
- 13–15 września – Łukasz Wojtas
- 13–15 grudnia.
Cena zawiera podatek VAT i nie obejmuje opłaty miejscowej. Liczba pokoi w ofercie jest ograniczona.
Istnieje możliwość wzięcia udziału w wydarzeniu poza pakietem – prosimy o kontakt z recepcją pod nr telefonu +48 89 647 11 11 lub mailowo: wzgorza@drirenaerisspa.com